Mozilla Firefox 3
Google Chrome
Internet Explorer 7
Figyelmeztetés!
Ön egy régi böngészőt használ,
amelyben nem működik megfelelően a portál néhány funkciója.
Javasoljuk Önnek, hogy telepítse a Mozilla Firefox 3.0 verzióját, esetleg Google Chrome -ot, Internet Explorer 7 -et.

[origo] autó

Tartalom átvétel [origo] Auto
[origo] Auto
Frissült: 5 év 25 hét

Pattogi úr - Hyundai i10-teszt

Olyan hősiesen próbálja kivasalni a tajtékosra gyűrt utakat, hogy már ez önmagában érv a legkisebb Hyundai mellett. Az már csak hab a tortán, hogy egy majdnem teljes értékű autót kapunk öt és fél négyzetméteren. Ja, és nem is drága.

Ezt a kínai autót megvennénk. Ha fél áron adnák

Hat éve a Qoros egy üres papírlappal indult, mára viszont biztonságosabb autót készít, mint a neves gyártók, ráadásul sorra hozza ki újabb modelljeit olyan fejlesztésekkel, mint például a turbómotor és a duplakuplungos váltó. Bemutatjuk, a kínai cég hogyan vette meg kilóra az európai mérnöki tudást, és reális esélyekkel indul-e a szlovák vagy később esetleg a magyar piacon. 

A sosem volt rádió - a Videoton RD 6687 autórádió története

Ez a készülék tökéletes képet ad arról, miért nem élte túl a szocialista nagyipar a kapitalizmussal való találkozást. Az utolsó Videoton autórádió története.

670 ezer forintnyi apró egyetlen autón

Elkelt a százezredik darab a Nissan Leafből, ezt egy különleges autó elkészítésével ünnepelte a gyártó. Százezer darab pénzérmét ragasztottak az egyik villanyautó karosszériájára, az 50 ezer kétpennys és 50 ezer kétcentes (összesen 670 ezer forint értékű) érme a Leaf alacsony üzemeltetési költségeit jelképezi.

Ontja a motorokat a győri Audi-gyár

Közel kétmillió erőforrással és 43 ezer autóval ismét rekordot döntött az Audi magyar leányvállalata.

Nem most manipulált először a német autóklub

Egy pitiáner felszorzás miatt bukhatja hitelességét a német autóklub, amely manipulált számok alapján választotta a németek kedvenc autójának a Volkswagen Golfot. Már kiderült, hogy nem most trükközött először a szervezet.

Csehszlovák ősbloggerek a föld körül

Ötven éve ért világ körüli útja végéhez a szocialista blokk legendás felfedezőpárosa, Hanzelka és Zikmund. Afrikában tengeralattjárónak nézték Tatrájukat, Dél-Amerikában első külföldiként kapaszkodtak fel a szerpentinekre, de végül a Szovjetunióról írt útikönyvükkel elásták magukat.

Csalással adott díjat a német autóklub

A német ADAC autóklub kozmetikázott "Sárga Angyal" díja körül kirobbant botrány kétségessé teszi a szervezet többi tesztjének hitelességét is - jelentette ki vasárnap Ferdinand Dudenhöffer professzor, a Duisburg-Essen egyetem CAR autóipari kutató intézetének az igazgatója.

Francia bizsu - Peugeot RCZ THP 200 - teszt

A Peugeot RCZ az enyhe ráncfelvarrás után is zseniálisan néz ki, jóval drágább autónak tűnik, mint amennyibe valójában kerül. Vezetni sem rossz, de ebben vannak nála jobbak is.

Nehogy ránk sózzanak egy magyar rendőrautót

Minden előzetes várakozást felülmúlt a tavalyi használtautó-import mértéke. A németországi kínálat összehasonlíthatatlanul nagyobb a hazainál, és Európán belül is kiemelkedő, így nem nehéz kifogni egy igényeinknek és pénztárcánknak megfelelő modellt. Nem árt azonban, ha felkészülünk néhány nehézségre, és ha nem vigyázunk, a kereskedői trükköknek is könnyen áldozatává válhatunk. Összeszedtük a leggyakoribb buktatókat.

Akiknek mindenki szembejön az autópályán

Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tömegtragédia az utóbbi hónapokban, hiszen többször is előfordult, hogy valaki a forgalommal szemben autózott a sztrádán. Általában részegek vagy idős emberek a vétkesek, de a sűrű köd vagy akár a GPS is megtévesztheti a sofőröket. Aki egyszer már rossz irányban keveredett fel az autópályára, az mindenképpen életveszélyben van, kérdés, van-e hatékonyabb módszer a megelőzésre, mint hogy táblákkal szórják tele a felhajtókat.

Megpimpeltünk egy Trabit

Mit tehetünk akkor, ha az a feladat, hogy biztonságosabbá kell tenni egy öreg Trabit? Szükséges hozzá némi limlom és idő.

Itt a Golf kínai kihívója

A Genfi Autószalonon mutatkozik be a Qoros 3 ötajtós változata. Alapjait a szedán adja, amely tavaly Európa legbiztonságosabb autója volt.